Hol­land­se groen­te­taart

Hollands welvaren, met stevige groenten, knapperige walnoten en geitenkaas.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 710 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(282)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Hollands welvaren, met stevige groenten, knapperige walnoten en geitenkaas. 4 personen
3 282

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar en laat ontdooien. Bekleed de bodem van de taartvorm of ovenschaal met bakpapier. Bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg. Prik de bodem met een vork hier en daar in.
  2. Kook de wokgroente in kokend water 5 min. en laat uitlekken. Snijd de ui in halve ringen. Verhit de boter in een steelpan met dikke bodem en fruit de uien goudbruin. Voeg de bloem toe en roerbak 1 min. Verwarm de melk in een steelpannetje en voeg beetje bij beetje toe en roer glad. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng de groenten met ⅘ van de walnoten en de uiensaus en schep het in de deegvorm. Verkruimel de geitenkaas erover. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Verdeel na 20 min. de rest van de walnoten over de groentetaart en bak verder. Snijd de taart warm in punten en serveer.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 685 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 08-09

Hollandse groentetaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se groen­te­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 6 plakjes bladerdeeg

Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar en laat ontdooien.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

3
3

Bekleed de bodem van de taartvorm of ovenschaal met bakpapier. Bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg. Prik de bodem met een vork hier en daar in.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

4
4
  • 400 g Hollandse wokgroente

Kook de wokgroente in kokend water 5 min. en laat uitlekken.

5
5
  • 400 g uien
  • 30 g boter
  • 2 el bloem

Snijd de ui in halve ringen. Verhit de boter in een steelpan met dikke bodem en fruit de uien goudbruin. Voeg de bloem toe en roerbak 1 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

6
6
  • 200 ml melk

Verwarm de melk in een steelpannetje en voeg beetje bij beetje toe en roer glad. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 40 g walnoten
  • 250 g geitenkaas naturel 55+

Meng de groenten met bijna alle walnoten en de uiensaus en schep het in de deegvorm. Verkruimel de geitenkaas erover.

8
8
  • 10 g walnoten

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Verdeel na 20 min. de rest van de walnoten over de groentetaart en bak verder.

9
9

Snijd de taart warm in punten en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.