Groen­te­taart met to­nijn

Warm of koud, deze taart is altijd lekker en met het tomatenrood en courgettegroen ook nog eens een blikvanger.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 505 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(348)waardeer
mediterraan hoofdgerecht Warm of koud, deze taart is altijd lekker en met het tomatenrood en courgettegroen ook nog eens een blikvanger. 4 personen
4 348

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vervolgens met het deeg en prik met een vork in de deegbodem.
  2. Laat de tonijn uitlekken en vang de tonijnolie op. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el tonijnolie in een koekenpan en fruit de uien 3 min. Voeg de tonijn, de helft van de knoflook en de helft van de Italiaanse kruiden toe en bak al omscheppend 2 min. Schep in de bakvorm. Snijd de courgette en tomaat in plakjes en verdeel over de bakvorm. Bestrijk de bovenkant met de rest van de tonijnolie en verdeel de rest van de knoflook en de rest van de Italiaanse kruiden erover.
  3. Bak de taart onder in de oven in 30 min. goudbruin en gaar. Serveer naar keuze warm of koud.

bereidingstip:

Strooi voor het bakken nog 50 g pijnboompitten over de taart. De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 750 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 28-29

Groentetaart met tonijn

terug naar recept

Groen­te­taart met to­nijn

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 8 plakjes bladerdeeg

Ontdooi het bladerdeeg. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vervolgens met het deeg en prik met een vork in de deegbodem.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

3
3
  • 320 g tonijn in olijfolie
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook

Laat de tonijn uitlekken en vang de tonijnolie op. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.

4
4

Verhit 1 el tonijnolie in een koekenpan en fruit de uien 3 min.

5
5
  • 1 el Italiaanse kruiden

Voeg de tonijn, de helft van de knoflook en de Italiaanse kruiden toe en bak al omscheppend 2 min. Schep in de bakvorm.

6
6
  • 1 courgette
  • 4 tomaten

Snijd de courgette en tomaat in plakjes en verdeel over de bakvorm.

7
7
  • 1 el Italiaanse kruiden

Bestrijk de bovenkant met de rest van de tonijnolie en verdeel de rest van de knoflook en de Italiaanse kruiden erover.

8
8

Bak de taart onder in de oven in 30 min. goudbruin en gaar. Serveer naar keuze warm of koud.

bereidingstip:

Strooi voor het bakken nog 50 g pijnboompitten over de taart. De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.