Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Groen­te­taart met to­nijn

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 505 kcal voedingswaarden
    • 20 min bereiden
    • 30 min wachten
(331)waardeer
Een lekker mediterraans recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: vis, bladerdeeg, tonijn, uien, knoflook, Italiaanse kruiden, courgette en tomaten Mediterraan hoofdgerecht 4 personen 505 kcal
4 331

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • bakpapier, bakvorm (ca. 30 x 24 cm)

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vervolgens met bladerdeeg en prik met een vork in de deegbodem. 2. Laat de tonijn uitlekken en vang de tonijnolie op. Verhit 1 el tonijnolie in een koekenpan en fruit de uien 3 min. Voeg de tonijn, de helft van de knoflook en de helft van de Italiaanse kruiden toe en bak al omscheppend 2 min. Schep in de bakvorm. Verdeel de courgette en de tomaten erover. Bestrijk de bovenkant met de rest van de tonijnolie en verdeel de rest van de knoflook en de rest van de Italiaanse kruiden erover. 3. Bak de taart onder in de oven in 30 min. goudbruin en gaar. Serveer naar keuze warm of koud.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.

Tip

Strooi voor het bakken nog 50 g pijnboompitten over de taart. De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 505 kcal
  • Eiwit 29 g
  • Vet 25 g
  • Koolhydraten 41 g
Tags