Vis­si­ge spa­ghet­ti bo­log­ne­se met to­nijn

(155)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 155

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de knoflook 1 min. Draai het vuur hoog, voeg de bevroren wokgroente toe en roerbak 6 min. Giet af. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de tonijn en de kruiden toe en laat op laag vuur 10 min. koken. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel de spaghetti over diepe borden en schep de saus erover.

Tip:

Liever geen vis? De saus is zonder tonijn ook lekker. Bestrooi dan royaal met Parmezaanse kaas.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Vissige spaghetti bolognese met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis­si­ge spa­ghet­ti bo­log­ne­se met to­nijn

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de knoflook 1 min.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 750 g Italiaanse wokgroente

Draai het vuur hoog, voeg de bevroren wokgroente toe en roerbak 6 min. Giet af.

3
3
  • 400 g tomatenblokjes
  • 70 g tomatenpuree
  • 320 g tonijn in olijfolie
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de tonijn en de kruiden toe en laat op laag vuur 10 min. koken. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 300 g spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

5
5

Verdeel de spaghetti over diepe borden en schep de saus erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.