Ge­vul­de cour­get­tes met to­nijn

De oven doet wonderen… dat bewijst dit gerecht maar weer eens!

(399)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De oven doet wonderen… dat bewijst dit gerecht maar weer eens! 4 personen
4 399

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rechthoekige ovenschaal/lasagneschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de courgettes in de lengte en schraap met een lepel de kern met zaden er uit. Leg de courgettehelften naast elkaar in de ovenschaal. Giet de tonijn af, vang de olie op, en verdeel de vis in kleine stukjes. Snijd de paprika en knoflook fijn en snipper de ui. Meng in een kom samen met de Italiaanse kruiden, tonijn en de kaasblokjes en wat tonijnolie.
  2. Vul courgettehelften hiermee, druk de vulling stevig aan en schep de rest er los op. Dek de schaal af met aluminiumfolie en schuif de schaal ca. 40 min. in de oven. Verwijder na 20 min. het aluminiumfolie. Bereid de risottorijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep er op het laatst een beetje tonijnolie over en breng op smaak met peper en zout. Serveer de risotto bij de gevulde courgettes met tonijn.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 425 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 48-49

Gevulde courgettes met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de cour­get­tes met to­nijn

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 courgette

Halveer de courgettes in de lengte en schraap met een lepel de kern met zaden er uit.

3
3

Leg de courgettehelften naast elkaar in de ovenschaal.

4
4
  • 320 g tonijn in olijfolie

Giet de tonijn af, vang de olie op, en verdeel de vis in kleine stukjes.

5
5
  • 1 rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 100 g salade kaasblokjes

Snijd de paprika en knoflook fijn en snipper de ui. Meng in een kom samen met de Italiaanse kruiden, tonijn en de kaasblokjes en wat tonijnolie.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

6
6

Vul de courgettehelften hiermee, druk de vulling stevig aan en schep de rest er los op.

7
7

Dek de schaal af met aluminiumfolie en schuif de schaal ca. 40 min. in de oven.

8
8
  • 300 g risottorijst

Verwijder na 20 min. het aluminiumfolie. Bereid de risottorijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

9
9

Schep er op het laatst een beetje tonijnolie over en breng op smaak met peper en zout. Serveer de risotto bij de gevulde courgettes met tonijn.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.