Zo­mer­sa­la­de met peer, ser­ra­no­ham en knol­sel­de­rij

Haal Spanje naar je keuken met deze frisse salade met mediterrane ham.

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Haal Spanje naar je keuken met deze frisse salade met mediterrane ham. 4 personen
3 42

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de knolselderij en snijd de groente in blokjes. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en snijd de vrucht in partjes. Meng het rasp met de olie, peper en eventueel zout. Schep door de knolselderij. Verdeel de knolselderij over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven. Laat 10 min. afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de onderkant van de krop romainesla en snijd de slabladeren in stukken van 3 cm. Schil de peren in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd de peren in blokjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Hak grof. Verdeel de geitenkaas in stukjes.
  3. Meng de sla met de knolselderij en peer, verdeel over de borden en strooi de kaas erover. Rol de ham tot roosjes, verdeel over de borden en bestrooi met de hazelnoten. Serveer de salade met de sinaasappelpartjes om erboven uit te knijpen.

combinatietip:

Lekker met brood.

video

Knol­sel­de­rij snij­den

Instructievideo - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.635 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Zomersalade met peer, serranoham en knolselderij

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­sa­la­de met peer, ser­ra­no­ham en knol­sel­de­rij

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 knolselderij

Schil de knolselderij en snijd de groente in blokjes.

Knolselderij snijden

Instructievideo

00:44 min.

3
3
  • 1 sinaasappel

Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en snijd de vrucht in partjes.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4
  • 3 el olijfolie

Meng het sinaasappelrasp met de olie, peper en eventueel zout.

5
5

Schep door de knolselderij. Verdeel de knolselderij over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven. Laat 10 min. afkoelen.

6
6
  • 1 krop romainesla

Snijd ondertussen de onderkant van de krop romainesla en snijd de slabladeren in stukken van 3 cm.

7
7
  • 2 handperen

Schil de peren in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd de peren in blokjes.

8
8
  • 95 g hazelnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

9
9
  • 250 g geitenkaas naturel 55+

Laat afkoelen op een bord. Hak grof. Verdeel de geitenkaas in stukjes.

10
10

Meng de sla met de knolselderij en peer, verdeel over de borden en strooi de kaas erover.

11
11
  • 240 g Campofrio Jamón Serrano

Rol de ham tot roosjes, verdeel over de borden en bestrooi met de hazelnoten. Serveer de salade met de sinaasappelpartjes om erboven uit te knijpen.

combinatietip:

Lekker met brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.