Knap­pe­ri­ge spruit­jes met wal­no­ten

Door spruitjes te roerbakken, blijven ze lekker knapperig en kun je veel andere smaken toevoegen.

(103)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Door spruitjes te roerbakken, blijven ze lekker knapperig en kun je veel andere smaken toevoegen. 2 personen
3 103

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de spruitjes schoon en was ze. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de walnoten in stukjes. Kook de spruitjes in een dun bodempje water met zout ca. 4 min. Giet de spruitjes af boven een zeef en spoel ze met koud water af.
  2. Verhit de olie in een wok. Bak de spekblokjes al roerend ca. 1 min. uit. Schep met een schuimspaan uit de wok. Roerbak de spruitjes op halfhoog vuur ca. 2 min. Bak de knoflook en walnoten ca. 30 sec. mee. Roer de tijm en spekjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 225 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Knapperige spruitjes met walnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knap­pe­ri­ge spruit­jes met wal­no­ten

1
1
  • 450 g spruitjes
  • 1 teen knoflook
  • 30 g walnoten

Maak de spruitjes schoon en was ze. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de walnoten in stukjes.

2
2

Kook de spruitjes in een dun bodempje water met zout ca. 4 min. Giet de spruitjes af boven een zeef en spoel ze met koud water af.

3
3
  • 1 el olijfolie
  • 2 el magere spekblokjes

Verhit de olie in een wok. Bak de spekblokjes al roerend ca. 1 min. uit. Schep met een schuimspaan uit de wok.

4
4
  • ½ tl gedroogde tijm

Roerbak de spruitjes op halfhoog vuur ca. 2 min. Bak de knoflook en walnoten ca. 30 sec. mee. Roer de tijm en spekjes erdoor.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.