Ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus

(147)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 147

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen de olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes in 3 min. rondom bruin. Neem de balletjes uit de pan en fruit de uien 3 min. in het braadvet. Voeg de champignons en de paprika toe en bak 5 min. mee.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Leg de gehaktballetjes terug in de pan, doe de deksel erop en laat 10 min. op laag vuur garen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de gehaktballetjes met een lepel zure room en de rijst. Bestrooi met een beetje extra paprikapoeder.

Tip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm de gehaktballetjes met de saus al roerend op laag vuur 10 min. Verhit de rijst in een magnetronschaal afgedekt met magnetronfolie 2 min. op 800 watt in de magnetron.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.