Ge­hakt­bal­le­tjes in Lim­burg­se stroop­saus

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 48

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in weinig water met wat zout in 20 min. gaar. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10 min. bruin en gaar. Schep het vlees uit de pan. Bak de uiringen 1-2 min. in het bakvet lichtbruin. Roer er de stroop met 150 ml water door en roer de aanbaksels los. Laat de saus in 2-3 min. tot de gewenste dikte inkoken en breng op smaak met peper en zout. Leg het vlees terug in de saus en houd op laag vuur warm.
  2. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree. Voeg zoveel kookvocht toe dat de puree smeuïg is. Voeg de bieslook toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd de bietjes in partjes en schep ze in een schaal om met de azijn. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de aardappelpuree over 4 borden en schep de gehaktballetjes met de stroopsaus erbij. Serveer met de bietjes.

Tip:

Bereid de saus voor een extra fruitige smaak met appelsap in plaats van water en voeg nog 2 el rozijnen toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 34-35

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.