Na­cho's in to­ma­ten­saus

(119)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 119

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • grote ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pepers in droge koekenpan roosteren. Zaadjes verwijderen en pepers in reepjes snijden. Een ui pellen en in plakken snijden, andere ui snipperen. In keukenmachine tomatenblokjes met peper, knoflook en gesnipperde ui tot saus pureren. In koekenpan olie verhitten, tomatensaus en tijm toevoegen. Op hoog vuur tot dikke saus inkoken. Op smaak brengen met zout. Intussen bouillon aan de kook brengen. Kipfilets erin leggen en in 15 min. tegen de kook aan gaar laten worden. Kipfilets uit bouillon nemen en met vork kippenvlees in draadjes trekken. Oven voorverwarmen op 200 °C. Nacho's over bodem van ovenschaal verdelen. Kip erop leggen. Tomatensaus en helft van hete bouillon erover schenken. Schaal in oven zetten en 4 min. zachtjes laten sudderen. Zure room erop scheppen, kaas erboven strooien en schaal nog 2 min. in oven zetten. Schaal uit oven nemen en garneren met uiringen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Mexico

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.