Ro­de­kool­scho­tel met peer

Appels met peren gaan prima samen in deze ovenschotel met rookworst en aardappelgratin.

(410)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Appels met peren gaan prima samen in deze ovenschotel met rookworst en aardappelgratin. 4 personen
4 410

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 40 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de peren, snijd ze in 4 parten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in blokjes.
  2. Snijd de rookworst in plakjes. Vet de ovenschaal in. Bedek de bodem van de ovenschaal met de rookworst. Meng in een schaal de rodekool met de peer en de crème fraîche, breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de rookworst. Snijd de ui in ringen, verdeel over schaal en dek af met de aardappelgratin. Bak in de oven in ca. 25 min. gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 2.355 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Rodekoolschotel met peer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool­scho­tel met peer

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 handperen

Schil de peren, snijd ze in 4 parten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in blokjes.

3
3
  • 1 Gelderse rookworst
  • 2 g boter

Snijd de rookworst in plakjes. Vet de ovenschaal in. Bedek de bodem van de ovenschaal met de rookworst.

4
4
  • 450 g rodekool met appel
  • 125 ml crème fraîche

Meng in een schaal de rodekool met de peer en de crème fraîche, breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 1 rode ui
  • 1 kg aardappelgratin naturel

Verdeel over de rookworst. Snijd de ui in ringen, verdeel over schaal en dek af met de aardappelgratin.

6
6

Bak in de oven in ca. 25 min. gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.