Ro­de­kool­scho­tel met ap­pel en rook­worst

Vanavond gaan we op de Hollandse toer: zoetzure rodekool met zachte aardappelpuree.

(168)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Vanavond gaan we op de Hollandse toer: zoetzure rodekool met zachte aardappelpuree. 4 personen
3 168

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Schil de appel, verwijder het klokhuis, snijd de appel in blokjes en snijd de rookworst in plakjes.
  2. Verhit de helft van de olie in de wok en roerbak de ui ca. 2 min. Schep de appel erdoor, voeg de rest van de olie toe en roerbak de rodekool ca. 3 min. op halfhoog vuur. Roer de hacheekruiden en azijn erdoor.
  3. Bak de rodekool al omscheppend op niet te hoog vuur nog ca. 2 min. Voeg de plakjes worst toe en warm deze ca. 1 min. Breng op smaak met peper en serveer direct.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 885 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Rodekoolschotel met appel en rookworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool­scho­tel met ap­pel en rook­worst

1
1
  • 1 ui

Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 friszure appel

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.

3
3
  • 250 g rookworsten

Snijd de rookworst in plakjes.

4
4
  • 1 el olie

Verhit de olie in de wok en roerbak de ui ca. 2 min.

5
5
  • 1 friszure appel
  • 1 el olie
  • 500 g rodekool

Schep de appel erdoor, voeg nog wat olie toe en roerbak de rodekool ca. 3 min op halfhoog vuur.

6
6
  • ½ zakje hacheekruiden
  • 1 el wittewijnazijn

Roer de hacheekruiden en azijn erdoor.

7
7
  • 500 g rodekool

Bak de rodekool al omscheppend op niet te hoog vuur nog ca. 2 min.

8
8

Voeg de plakjes worst toe en warm deze ca. 1 min. mee.

9
9

Breng op smaak met peper en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.