Ro­de­kool­scho­tel met ui­en­ge­hakt

Hollandse schotel met vegetarisch gehakt.

(296)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Hollandse schotel met vegetarisch gehakt. 4 personen
3 296

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 25 cm)
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de aardappelen. Snijd ze in vieren en kook ze in 20 min. gaar.
  2. Snijd de ui in parten. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 3 min. Roer het gehakt, de kruiden en breng op smaak met peper en zout. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de rodekool erover.
  3. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over de rodekool. Verdeel de blokjes boter over de aardappelpuree. Zet de ovenschotel ca. 30 min. in de oven tot de puree goudbruin is.

bereidingstip:

De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 885 mg
  • vezels 19 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 48-49

Rodekoolschotel met uiengehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool­scho­tel met ui­en­ge­hakt

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen. Snijd de aardappelen in vieren en kook ze in het water in 20 min. gaar.

3
3
  • 4 uien
  • 2 el olijfolie
  • 350 g Tivall fijngehakt
  • 1 el Italiaanse kruiden

Snijd de ui in parten. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 3 min. Roer het gehakt, de kruiden en breng op smaak met peper en zout.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 1320 g rodekool met appel

Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de rodekool erover.

5
5

Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree en breng op smaak met peper en zout.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

6
6

Verdeel de puree over de rodekool.

7
7
  • 30 g boter

Verdeel de blokjes boter over de aardappelpuree. Zet de ovenschotel ca. 30 min. in de oven tot de puree goudbruin is.

bereidingstip:

De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.