Fran­se an­dij­vie­stamp­pot met rook­worst

Kijk, dit is variatie: stamppot met mosterd met honing en provençaalse kruiden, maar ook met de vertrouwde worst.

(89)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Kijk, dit is variatie: stamppot met mosterd met honing en provençaalse kruiden, maar ook met de vertrouwde worst. 4 personen
3 89

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Kook ze in een ruime pan met een laagje gezouten water in 15-20 min gaar. Verwarm ondertussen de andijvie en de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan of de magnetron.
  2. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de boter. Voeg de andijvie, Provençaalse kruiden en honingmosterd toe. Breng op smaak met peper en zout. Pers ook de knoflook erboven. Snijd de rookworst in plakjes. Verdeel de stamppot en rookworst en schep er voor wat extra smaak mosterd bij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.970 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 44-45

Franse andijviestamppot met rookworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fran­se an­dij­vie­stamp­pot met rook­worst

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Kook ze in een ruime pan met een laagje gezouten water in 15-20 min. gaar.

2
2
  • 675 g andijvie a la crème
  • 350 g Gelderse rookworsten

Verwarm ondertussen de andijvie en de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan of de magnetron.

3
3
  • 25 g boter

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de boter.

4
4
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • 200 ml honingmosterd
  • 1 teen knoflook

Voeg de andijvie, Provençaalse kruiden en honingmosterd toe. Breng op smaak met peper en zout. Pers de knoflook erboven.

5
5

Snijd de rookworst in plakjes. Verdeel de stamppot en rookworst en schep er voor wat extra smaak mosterd bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.