An­dij­vie­stamp­pot met to­maat en ra­dic­chio

De tomaat en pesto geven deze Hollandse stamppot een heerlijk mediterraan tintje.

(162)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht De tomaat en pesto geven deze Hollandse stamppot een heerlijk mediterraan tintje. 4 personen
3 162

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Bereid ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Verwarm de melk in een steelpan.
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn of doe ze in de pureeknijper. Voeg de melk en stamppotmix toe. Verwarm 2 min. al roerend op hoog vuur. Roer de pesto erdoor. Bestrooi de stamppot met de pijnboompitten en serveer met de worst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.050 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Andijviestamppot met tomaat en radicchio

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

An­dij­vie­stamp­pot met to­maat en ra­dic­chio

1
1
  • 1.2 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 1 Gelderse rookworst

Bereid ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 40 g pijnboompitten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin.

4
4
  • 100 ml volle melk

Verwarm de melk in een steelpan.

5
5

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn of doe ze in de pureeknijper.

6
6
  • 600 g stamppotmix andijvie met tomaat en radicchio

Voeg de melk en stamppotmix toe. Verwarm 2 min. al roerend op hoog vuur.

7
7
  • 125 g verse rode pesto

Roer de pesto erdoor. Bestrooi de stamppot met de pijnboompitten en serveer met de worst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.