An­dij­vie­stamp­pot met ge­bak­ken sa­la­mi

Puur gemak: puree uit de diepvries en kant-en-klare andijvie.

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Puur gemak: puree uit de diepvries en kant-en-klare andijvie. 4 personen
3 70

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de paprika in blokjes. Verwijder het vel van de salami en snijd de salami in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de salami in 5 min. uit.
  2. Verwarm ondertussen de puree en de andijvie à la crème volgens de aanwijzingen op de verpakking samen in een hittebestendige schaal in de magnetron.
  3. Voeg ondertussen de paprika en oregano toe aan de salami. Bak 4 min. mee.
  4. Schep de puree om met de andijvie à la crème en schep de fijngesneden andijvie erdoorheen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de salami en paprika erover en serveer.

variatietip:

In plaats van aardappelpuree uit de diepvries kun je ook kiezen voor aardappelpuree van de versafdeling (bak 800 g)

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.875 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Andijviestamppot met gebakken salami

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

An­dij­vie­stamp­pot met ge­bak­ken sa­la­mi

1
1
  • 1 rode paprika
  • 300 g salami

Snijd de paprika in blokjes. Verwijder het vel van de salami en snijd de salami in blokjes van 1 x 1 cm.

2
2
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de salami in 5 min. uit.

3
3
  • 750 g aardappelpuree
  • 450 g andijvie a la crème

Verwarm ondertussen de puree en de andijvie à la crème volgens de aanwijzingen op de verpakking samen in een hittebestendige schaal in de magnetron.

4
4
  • 2 tl gedroogde oregano

Voeg ondertussen de paprika en oregano toe aan de salami. Bak 4 min. mee.

5
5
  • 250 g fijngesneden andijvie

Schep de puree om met de andijvie à la crème en schep de fijngesneden andijvie erdoorheen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Verdeel de salami en paprika erover en serveer.

variatietip:

In plaats van aardappelpuree uit de diepvries kun je ook kiezen voor aardappelpuree van de versafdeling (bak 800 g)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.