Ri­beye met oran­je gre­mo­la­ta

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 430 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 8

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de ribeyes met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ribeyes op middelhoog vuur aan elke kant ca. 2 1/2 minuut.
  2. Leg de stukken vlees op een plank, dek ze losjes af met een stukje aluminiumfolie en laat het vlees minimaal 20 min. rusten en afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Pluk de blaadjes van de takjes peterselie. Hak de peterselie en knoflook samen fijn en schep het in een kommetje. Rasp de oranje schil van de sinaasappel boven de peterselie en schep de geraspte schil erdoor.
  4. Snijd de ribeyes met een scherp mes in dunne plakken en leg ze dakpans­gewijs op een groot bord. Druppel eerst de olijfolie over het vlees en strooi er dan de gremolata over. Lekker met geroosterde aardappels en een zomerse groene salade.

Tip:

Voor dit gerecht kunt u de ribeyes ook van tevoren braden en snijden. Haal het vlees wel bijtijds uit de koelkast. Op kamertemperatuur is dit gerecht het lekkerst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.