Ri­beye in ro­de-wijn­ma­ri­na­de

  • borrelhapje
  • 4 personen
  • 165 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans borrelhapje 4 personen
3 11

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Marinade maken van wijn, azijn, knoflook, blaadjes oregano en olie. Ribeye hierin bij kamertemperatuur minstens 1 uur marineren. Vlees af en toe omkeren.
  2. Ribeye uit marinade nemen en met keukenpapier droogdeppen. Ribeye op barbecue, afhankelijk van gewenste gaarheid, in 2-4 min. per kant rosé tot doorbakken roosteren.

Tip:

Ribeye is ook heel geschikt om zo, zonder marinade, op de barbecue te leggen. In het recept kan in plaats van runderribeye ook kalfsribeye gebruikt worden. In plaats van verse oregano kan ook 1/2 el gedroogde oregano gebruikt worden voor de marinade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 11 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.