Ge­gril­de ri­beye met shii­ta­ke­bo­ter

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fruit de sjalotjes 2 min. in 1 el olie. Voeg de shiitakes toe en bak nog 5 min. Roer de shiitakes met de peterselie door de boter. Voeg peper en zout toe. Bestrooi het vlees aan beide kanten met peper en zout. Verhit de grillpan, bestrijk het vlees met de rest van de olie en schroei het in 1 min. op hoog vuur dicht. Draai het vlees een kwart slag en gril nog 1 min. zodat het een mooi ruitjespatroon krijgt. Draai het vlees om en gril nog 1-2 min. Verdeel het vlees over 4 borden. Laat op ieder stuk vlees 1 el shiitakeboter smelten. Serveer direct. Lekker met gebakken spinazie en zelfgemaakte frites.

Tip:

U kunt de ribeye ook vervangen door entrecote.

video

Vlees bra­den

Instructievideo - 01:13 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.