Ri­beye met pu­ree van ge­pof­te knof­look

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine
  • barbecue met boldeksel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Leg de bollen knoflook in hun geheel op de barbecue, doe de deksel erop en pof ze in 15 minuten zacht en gaar. Laat de knoflook afkoelen. Snijd met een scherp mes de hele onderkant van de knoflookbol eraf en duw de gepofte teentjes uit de schil. Verwijder alle aanhangende schilletjes. Pureer de gepofte knoflook met de boter en grof zeezout en (versgemalen) peper naar smaak met de staafmixer of in de keukenmachine. Bestrooi de ribeyes met grof zeezout en (versgemalen) peper naar smaak en gril ze in 1 minuut op hoog vuur dicht. Draai het vlees een kwart slag en gril het nog 1 minuut (zo krijgt het een mooi ruitjespatroon). Draai het vlees om en gril het nog 1-2 minuten. Serveer met de knoflookboter.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.