Lang­zaam ge­gaar­de zalm

De verse koriander, sojasaus en limoenschil geven het gerecht een oosters tintje.

(173)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch voorgerecht De verse koriander, sojasaus en limoenschil geven het gerecht een oosters tintje. 4 personen
3 173

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadslede
  • rasp

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 100 °C. Hak de koriander grof. Leg een stuk bakpapier in een ruime braadslede. Schenk er olijfolie op en leg daarop de helft van de koriander.
  2. Snijd de zalm in gelijke stukken. Wrijf de stukken zalm aan beide kanten in met zout, peper en sojasaus. Rasp de groene schil van de limoen. Leg de zalm op de koriander. Strooi de limoensrasp over de zalm. Verdeel de resterende koriander over de zalm en druppel er olijfolie over.
  3. Zet de braadslede op het rooster in het midden van de oven. Schakel de temperatuur van de oven terug naar 60 °C en laat de vis in ca. 25 min. heel langzaam gaar worden. Schep de stukken zalm elk op een bord.

combinatietip:

Lekker met warme toast of een eetlepel gekookte sushirijst.

serveertip:

Bent je dol op sojasaus, serveer dan extra sojasaus bij de zalm om de vis erin te dippen. Voeg voor een iets pittiger sojasausje een beetje wasabi toe.

serveertip:

Deze zalm is ook heerlijk als gerecht voor een koud buffet. Laat het stuk zalm dan heel en laat het 5 min. langer in de oven garen. Serveer de zalm op kamertemperatuur.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 270 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Langzaam gegaarde zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lang­zaam ge­gaar­de zalm

1
1

Verwarm de oven voor op 100 °C.

2
2
  • 15 g verse koriander
  • 1 el olijfolie

Hak de koriander grof. Leg een stuk bakpapier in een ruime braadslede. Schenk er olijfolie op en leg daarop de helft van de koriander.

3
3
  • 400 g zalmhaasjes
  • 1 el Japanse sojasaus

Snijd de zalm in gelijke stukken. Wrijf de stukken zalm aan beide kanten in met zout, peper en sojasaus.

4
4
  • 1 tl limoenschil

Rasp de groene schil van de limoen. Leg de zalm op de koriander. Strooi de limoensrasp over de zalm.

5
5
  • 1 el olijfolie

Verdeel de resterende koriander over de zalm en druppel er olijfolie over.

6
6

Zet de braadslede op het rooster in het midden van de oven.

7
7

Schakel de temperatuur van de oven terug naar 60 °C en laat de vis in ca. 25 min. heel langzaam gaar worden.

8
8

Schep de stukken zalm elk op een bord.

combinatietip:

Lekker met warme toast of een eetlepel gekookte sushirijst.

serveertip:

Bent je dol op sojasaus, serveer dan extra sojasaus bij de zalm om de vis erin te dippen. Voeg voor een iets pittiger sojasausje een beetje wasabi toe.

serveertip:

Deze zalm is ook heerlijk als gerecht voor een koud buffet. Laat het stuk zalm dan heel en laat het 5 min. langer in de oven garen. Serveer de zalm op kamertemperatuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.