Verwarm de oven voor op 100 °C. Hak de koriander grof. Leg een stuk bakpapier in een ruime braadslede. Schenk er olijfolie op en leg daarop de helft van de koriander.
Snijd de zalm in gelijke stukken. Wrijf de stukken zalm aan beide kanten in met zout, peper en sojasaus. Rasp de groene schil van de limoen. Leg de zalm op de koriander. Strooi de limoensrasp over de zalm. Verdeel de resterende koriander over de zalm en druppel er olijfolie over.
Zet de braadslede op het rooster in het midden van de oven. Schakel de temperatuur van de oven terug naar 60 °C en laat de vis in ca. 25 min. heel langzaam gaar worden. Schep de stukken zalm elk op een bord.
Langzaam gegaarde zalm
De verse koriander, sojasaus en limoenschil geven het gerecht een oosters tintje.
- combinatietipLekker met warme toast of een eetlepel gekookte sushirijst.
- serveertipBent je dol op sojasaus, serveer dan extra sojasaus bij de zalm om de vis erin te dippen. Voeg voor een iets pittiger sojasausje een beetje wasabi toe.
- serveertipDeze zalm is ook heerlijk als gerecht voor een koud buffet. Laat het stuk zalm dan heel en laat het 5 min. langer in de oven garen. Serveer de zalm op kamertemperatuur.
Gerelateerde recepten
Langzaam gegaarde zalm
De verse koriander, sojasaus en limoenschil geven het gerecht een oosters tintje.

voorgerecht
4 personen
285 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 °C. Hak de koriander grof. Leg een stuk bakpapier in een ruime braadslede. Schenk er olijfolie op en leg daarop de helft van de koriander.
Snijd de zalm in gelijke stukken. Wrijf de stukken zalm aan beide kanten in met zout, peper en sojasaus. Rasp de groene schil van de limoen. Leg de zalm op de koriander. Strooi de limoensrasp over de zalm. Verdeel de resterende koriander over de zalm en druppel er olijfolie over.
Zet de braadslede op het rooster in het midden van de oven. Schakel de temperatuur van de oven terug naar 60 °C en laat de vis in ca. 25 min. heel langzaam gaar worden. Schep de stukken zalm elk op een bord.
combinatietip:Lekker met warme toast of een eetlepel gekookte sushirijst.
serveertip:Bent je dol op sojasaus, serveer dan extra sojasaus bij de zalm om de vis erin te dippen. Voeg voor een iets pittiger sojasausje een beetje wasabi toe.
serveertip:Deze zalm is ook heerlijk als gerecht voor een koud buffet. Laat het stuk zalm dan heel en laat het 5 min. langer in de oven garen. Serveer de zalm op kamertemperatuur.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
15 g verse koriander
2 el traditionele olijfolie
400 g verse zalmhaasjes
1 el Japanse sojasaus
1 tl limoenschil
Dit heb je nodig
braadslede
rasp