Roer­ge­bak­ken noe­dels op z'n Ja­pans

(92)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht 4 personen
3 92

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en laat ze uitlekken. Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak hierin de reepjes kipfilet op hoog vuur. Schenk na 2 min. 3 el sojasaus (per 4 personen) erbij en blijf roerbakken tot het vocht is verdampt. Neem de kipfiletreepjes uit de wok en houd ze warm.
  2. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak hierin de groenten in delen, voeg de volgende portie pas toe als de vorige wat is geslonken (de bij de wokgroenten geleverde saus wordt niet gebruikt).
  3. Roer de gekookte noedels door de groenten en schenk de rest van de sojasaus erbij; schep het geheel goed om en breng op smaak met (versgemalen) peper. Snijd de koriander fijn. Verdeel de noedels met groenten over borden of kommen, schep de kipreepjes erop en bestrooi het geheel met koriander.

variatietip:

Het gerecht wordt extra geurig door er op het laatste moment wat sesamolie overheen te druppelen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Roergebakken noedels op z'n Japans

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­ge­bak­ken noe­dels op z'n Ja­pans

1
1
  • 186 g woknoedels
  • 300 g kipfilet

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en laat ze uitlekken. Snijd de kipfilet in reepjes.

2
2
  • 2 el olie

Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de reepjes kipfilet op hoog vuur.

3
3
  • 50 ml Japanse sojasaus

Schenk na 2 min. 3 el sojasaus (per 4 personen) erbij en blijf roerbakken tot het vocht is verdampt. Neem de kipfiletreepjes uit de wok en houd ze warm.

4
4
  • 2 el olie
  • 800 g Japanse wokgroente

Verhit de olie in de wok en roerbak hierin de groenten in delen, voeg de volgende portie pas toe als de vorige wat is geslonken.

5
5

Roer de gekookte noedels door de groenten en schenk de rest van de sojasaus erbij; schep het geheel goed om en breng op smaak met (versgemalen) peper.

6
6
  • 15 g koriander

Snijd de koriander fijn. Verdeel de noedels met groenten over borden of kommen, schep de kipreepjes erop en bestrooi het geheel met koriander.

variatietip:

Het gerecht wordt extra geurig door er op het laatste moment wat sesamolie overheen te druppelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.