Mi­ni­rol­la­de van var­kens­haas met olij­ven en ser­ra­no­ham

Etentje? Verras je gasten met deze mediterrane minirollade.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 310 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(176)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Etentje? Verras je gasten met deze mediterrane minirollade. 4 personen
3 176

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslede

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Halveer de varkenshaasjes in de lengte en bestrooi ze met peper en zout. Verdeel de tapenade gelijkmatig over twee helften van het vlees, leg de mozzarella in dunne plakjes er dakpansgewijs bovenop. Leg de andere helft van de varkenshaasjes zo op de mozzarella dat ze aan beide kanten even dik zijn.
  2. Leg per varkenshaas 3 plakken ham overlappend naast elkaar. Leg een varkenshaasje erop en rol de ham er strak omheen. Maak op dezelfde wijze nog zo'n zelfde rol. Bestrijk de rollen met de olie en leg ze in een braadslede.
  3. Zet de braadslede op het rooster in het midden van de oven en rooster de varkenshaasjes ca. 20 min. Zet de oven uit en laat de varkenshaasjes nog 15 min. in de oven staan. Snijd de varkenshaasjes in plakken en verdeel ze over de borden.

combinatietip:

Lekker met verse spaghetti met knoflook-chiliolie en spinaziesalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 705 mg
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Minirollade van varkenshaas met olijven en serranoham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni­rol­la­de van var­kens­haas met olij­ven en ser­ra­no­ham

1
1

Verwarm de oven voor op 150 °C.

2
2
  • 2 varkenshaasjes

Halveer de varkenshaasjes in de lengte en bestrooi ze met peper en zout.

3
3
  • 2 el zwarte olijventapenade
  • 125 g mozzarella

Verdeel de tapenade gelijkmatig over twee helften van het vlees, leg de mozzarella in dunne plakjes er dakpansgewijs bovenop.

4
4

Leg de andere helft van de varkenshaasjes zo op de mozzarella dat ze aan beide kanten even dik zijn.

5
5
  • 6 plakjes Campofrio Jamón Serrano

Leg per varkenshaas 3 plakken ham overlappend naast elkaar. Leg een varkenshaasje erop en rol de ham er strak omheen.

6
6
  • 1 el olijfolie

Maak op dezelfde wijze nog zo'n zelfde rol. Bestrijk de rollen met de olie en leg ze in een braadslede.

7
7

Zet de braadslede op het rooster in het midden van de oven en rooster de varkenshaasjes ca. 20 min.

8
8

Zet de oven uit en laat de varkenshaasjes nog 15 min. in de oven staan

9
9

Snijd de varkenshaasjes in plakken en verdeel ze over de borden.

combinatietip:

Lekker met verse spaghetti met knoflook-chiliolie en spinaziesalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.