Tui­n­erw­ten­soep met ser­ra­no­ham

(95)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 95

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een grote pan, fruit de ui 4 min. Fruit dan de knoflook 2 min. mee. Voeg de cour-gette toe, bak nog 1 min. mee. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook. Kook op middelhoog vuur ca. 10 min. Bak intussen in 5 min. de ham krokant in een koekenpan met antiaanbaklaag.
  2. Doe de tuinerwten bij de soep, kook ca. 4 min. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg de munt toe, breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over 4 kommen. Voeg per kom 1 el slagroom en een plak ham toe.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tuinerwtensoep met serranoham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tui­n­erw­ten­soep met ser­ra­no­ham

1
1
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote pan, fruit de ui 4 min. Fruit dan de knoflook 2 min. mee.

2
2
  • 1 courgette

Voeg de cour-gette toe, bak nog 1 min. mee.

3
3
  • 1 liter groentebouillon

Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook. Kook op middelhoog vuur ca. 10 min.

4
4
  • 4 plakken Campofrio Jamón Serrano

Bak in 5 min. de ham krokant in een koekenpan met antiaanbaklaag.

5
5
  • 1 pak tuinerwten

Doe de tuinerwten bij de soep, kook ca. 4 min. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine.

6
6
  • 8 blaadjes verse munt

Snijd de blaadjes munt fijn. Voeg de munt toe, breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over 4 kommen.

7
7
  • 4 el slagroom

Voeg per kom 1 el slagroom en een plak ham toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.