Kro­ket­ten met ser­ra­no­ham

Zelfgemaakte kroketten: zo vind je ze niet in de diepvries.

  • borrelhapje
  • 16 stuks
  • 180 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(91)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans borrelhapje Zelfgemaakte kroketten: zo vind je ze niet in de diepvries. 16 stuks
3 91

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olijfolie in een pan. Laat hierin de boter smelten en roer met een houten lepel de bloem erdoor. Roer tot het mengsel loslaat van de bodem. Voeg beetje bij beetje de melk toe, roer continu tot een gebonden saus Breng van het vuur op smaak met peper en zout. Roer de ham erdoor. Laat minimaal 2 uur opstijven: 30 min. op een koele plek, daarna in de koelkast.
  2. Klop de eieren los in een diep bord. Strooi het paneermeel op een ander bord. Vorm met natte handen kroketten van het hammengsel. Haal eerst door het ei en daarna door het paneermeel.
  3. Verwarm de oven voor op 160 °C. Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C. Frituur de kroketten per 4-6 stuks goudbruin. Houd ze op een bakplaat in de oven warm tot alle kroketten klaar zijn. Frituur de peterselie 5-10 sec. Serveer erbij.
video

Fri­tu­ren

Instructievideo - 01:34 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Kroketten met serranoham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kro­ket­ten met ser­ra­no­ham

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 40 g boter
  • 4 el bloem
  • 500 ml melk

Verhit de olijfolie in een pan. Laat hierin de boter smelten en roer met een houten lepel de bloem erdoor. Roer tot het mengsel loslaat van de bodem. Voeg beetje bij beetje de melk toe, roer continu tot een gebonden saus

2
2
  • 160 g Campofrio Jamón Serrano

Breng van het vuur op smaak met peper en zout. Roer de ham erdoor. Laat minimaal 2 uur opstijven: 30 min. op een koele plek, daarna in de koelkast.

3
3
  • 2 eieren
  • 150 g paneermeel
  • 6 takjes verse peterselie

Klop de eieren los in een diep bord. Strooi het paneermeel op een ander bord. Vorm met natte handen kroketten van het hammengsel. Haal eerst door het ei en daarna door het paneermeel.

4
4
  • 1 liter olie om te frituren

Verwarm de oven voor op 160 °C. Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C. Frituur de kroketten per 4-6 stuks goudbruin. Houd ze op een bakplaat in de oven warm tot alle kroketten klaar zijn. Frituur de peterselie 5-10 sec. Serveer erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.