Wor­tel­cap­puc­ci­no met si­naas­ap­pel

(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 96

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de oranje schil dun van de sinaasappel af. Houd 1 tl apart voor de garnering. Pers de vrucht uit.
  2. Smelt de boter in een pan en roer de komijn, chilipoeder en de geraspte sinaasappelschil erdoor. Schep de wortel en sinaasappelsap erdoor, leg de deksel op de pan en smoor de groente zachtjes 5 minuten. Voeg de bouillon en melk toe en laat de soep nog ca. 10 min. zachtjes koken.
  3. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  4. Klop de slagroom bijna stijf.
  5. Schep de soep in 4 warme koffiekoppen en schep er een lepel slagroom op. Garneer de room met de achtergehouden sinaasappelrasp en strooi er wat chilipoeder op.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.