Bloem­kool­cap­puc­ci­no met ker­rieroom

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 68

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de boter in een pan, schep de bloemkool erdoor, leg de deksel op de pan en smoor de groente zachtjes 2 minuten. Voeg de bouillon en melk toe en laat de soep nog ca. 10 min. zachtjes koken.
  2. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit de olie in een steelpan en fruit het kerriepoeder tot het gaat geuren. Roer de room erdoor en schenk dit mengsel direct in een kom. Klop de kerrieroom bijna stijf.
  4. Schep de soep in 4 warme koffiekoppen en schep er een lepel kerrieroom op.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.