Vis met kap­per­tjes en crè­me fraî­che

(239)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 239

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de vis in 12 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper. Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit.
  2. Verhit de boter in een hapjespan en fruit hierin de uien zachtjes 5 minuten. Roer de crème fraîche en 3 el water door de uien. Breng dit aan de kook. Leg de stukken vis in de pan en laat de vis heel zachtjes in ca. 5 min. gaar worden. Schep de stukken af en toe om.
  3. Roer de citroenschil, de kappertjes en de peterselie door de saus. Breng de saus op smaak met citroensap, zout en peper. Lekker met gekookte krieltjes en gestoofde spitskool.

Tip:

Een eenvoudig visgerecht uit Oostenrijk, waarbij de vis op laag vuur in room wordt gestoofd. De smaak van de vis wordt zacht en subtiel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.