Zalm­pas­ta met crè­me fraî­che

Het oog wil ook wat! Een vrolijke pasta met spinazie en asperges.

(169)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Het oog wil ook wat! Een vrolijke pasta met spinazie en asperges. 4 personen
3 169

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de zalm in stukjes. Snipper de sjalot. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de sjalotten 2 min. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met peper en zout. Halveer de aspergetips en kook ze in 2 min. beetgaar.
  2. Giet de pasta af en schep door de crème fraîche. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes. Voeg het rasp van de citroen, de aspergetips, zalm en de bosui toe aan de pasta. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Verdeel de pasta over kommen en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met peultjes en broccoli.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 855 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Zalmpasta met crème fraîche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­pas­ta met crè­me fraî­che

1
1
  • 300 g groene en witte tagliatelle
  • 300 g gerookte zalmfilet

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de zalm in stukjes.

2
2
  • 2 sjalotten
  • 2 el olijfolie

Snipper de sjalot. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de sjalotten 2 min.

3
3
  • 200 ml crème fraîche
  • 200 g aspergetips

Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met peper en zout. Halveer de aspergetips en kook ze in 2 min. beetgaar.

4
4

Giet de pasta af en schep door de crème fraîche.

5
5
  • 1 citroen
  • 3 bosuitjes

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

6
6

Voeg het rasp van de citroen, de aspergetips, zalm en de bosui toe aan de pasta.

7
7

Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Verdeel de pasta over kommen en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met peultjes en broccoli.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.