La­sag­ne met to­maat en moz­za­rel­la

(204)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 204

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaaltjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de lasagnebladen in de breedte en snijd ze diagonaal door. Breng ruim water met zout aan de kook en kook de driehoekjes in 3 min. beetgaar. Houd het water met een spatel in beweging, zodat de lasagne niet aan elkaar plakt. Laat de driehoekjes over de rand van een vergiet uitlekken. Snijd de helft van het basilicumblaadjes fijn. Snijd de tomaten elk in 8 stukjes.
  2. Verwarm de oven voor op 225 °C. Halveer de plakken ham en snijd de mozzarella in dunne plakken. Vet de ovenschaaltjes in en leg in elk schaaltje een driehoekje lasagne en leg hierop een half plakje ham. Verdeel ⅖ van de tomaat over de ham en strooi de helft van het fijngesneden basilicum erover. Leg er een plak mozzarella op en breng op smaak met peper.
  3. Herhaal de laag. Dek het geheel af met de laatste lasagnedriehoekjes. Bestrijk deze royaal met de zure room en leg de laatste plak mozzarella erop. Strooi peper en zout over de mozzarella en leg de stukjes van de laatste tomaten erop. Strooi tot slot de Parmezaanse kaas over de tomaat.
  4. Zet de schaaltjes op het rooster in het midden van de oven. Bak de lasagne ca. 10 min. tot de kaas gaat smelten. Neem de schaaltjes uit de oven, zet ze elk op een bord en garneer met de blaadjes basilicum.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Lasagne met tomaat en mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met to­maat en moz­za­rel­la

1
1
  • 3 lasagnebladen

Halveer de lasagnebladen in de breedte en snijd ze diagonaal door. Breng ruim water met zout aan de kook en kook de driehoekjes in 3 min. beetgaar.

2
2

Houd het water met een spatel in beweging, zodat de lasagne niet aan elkaar plakt. Laat de driehoekjes over de rand van een vergiet uitlekken.

3
3
  • 15 g basilicum
  • 10 tastytomtomaten

Snijd de helft van het basilicumblaadjes fijn. Snijd de tomaten elk in 8 stukjes.

4
4

Verwarm de oven voor op 225 °C.

5
5
  • 8 plakken parmaham
  • 250 g mozzarella

Halveer de plakken ham en snijd de mozzarella in dunne plakken. Vet de ovenschaaltjes in en leg in elk schaaltje een driehoekje lasagne.

6
6

Leg hierop een half plakje ham. Verdeel ⅖ van de tomaat over de ham en strooi de helft van het fijngesneden basilicum erover.

7
7

Leg er een plak mozzarella op en breng op smaak met peper. Herhaal de laag. Dek het geheel af met de laatste lasagnedriehoekjes.

8
8
  • 4 el zure room

Bestrijk deze royaal met de zure room en leg de laatste plak mozzarella erop.

9
9
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas

Strooi peper en zout over de mozzarella en leg de stukjes van de laatste tomaten erop. Strooi tot slot de Parmezaanse kaas over de tomaat.

10
10

Zet de schaaltjes op het rooster in het midden van de oven. Bak de lasagne ca. 10 min. tot de kaas gaat smelten.

11
11

Neem de schaaltjes uit de oven, zet ze elk op een bord en garneer met de blaadjes basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.