Fu­sil­li met tuin­boon­tjes en par­ma­ham

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
2 17

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tuinboontjes 3 min. en spoel ze af met koud water. Verwijder de grijze velletjes van de boontjes. Snijd de parmaham in brede repen.
  2. Smelt de boter in een de koekenpan en bak de parmaham in de boter knapperig. Schep ze uit de pan op een stukje keukenpapier. Fruit de sjalotten zachtjes 3 min. in de boter. Roer de groene tuinboontjes erdoor en schenk de room in de pan. Breng alles aan de kook en kook de saus zachtjes 2 minuten.
  3. Kook intussen de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele eetlepels kookvocht van de pasta in een schaaltje. Giet de pasta af, schep de pasta door de saus en breng het gerecht op smaak met zout en royaal grof gemalen peper.
  4. Voeg als het gerecht iets te droog is, wat van het apart gehouden kookvocht toe. Verdeel het gerecht over 4 diepe warme borden en strooi de repen parmaham erover. Geef de kaas apart erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: PastaMama

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.