Bruschet­ta met to­maat en ba­si­li­cum

Dit voorgerecht - of hapje - is fantastico! Je maakt de bruschetta zelf met ciabatta en knoflookolie.

(357)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht Dit voorgerecht - of hapje - is fantastico! Je maakt de bruschetta zelf met ciabatta en knoflookolie. 12 stuks
3 357

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

  1. Kruis de tomaten in. Dompel 20 sec. onder in kokend water, spoel af met koud water, ontvel, verwijder pitjes en snijd vruchtvlees in blokjes. Pel de knoflook en pers uit boven een kom. Roer de knoflook er doorheen.
  2. Snijd één snee ciabatta per persoon en rooster in de broodrooster. Bestrijk de plakjes ciabatta dun met knoflookolie. Leg de tomatenblokjes erop. Scheur de basilicumblaadjes in drieën en garneer de bruschetta ermee.

serveertip:

Ook lekker als borrelhapje.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 35 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 60 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Italië

Bruschetta met tomaat en basilicum

terug naar recept

Bruschet­ta met to­maat en ba­si­li­cum

1
1
  • 2 tomaten

Kruis de tomaten in. Dompel 20 sec. onder in kokend water, spoel af met koud water, ontvel, verwijder pitjes en snijd vruchtvlees in blokjes.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie

Pel de knoflook en pers uit boven een kom. Roer de olie er doorheen.

3
3
  • 1 ciabatta

Snijd één snee ciabatta per persoon en rooster in de broodrooster. Bestrijk de plakjes ciabatta dun met knoflookolie.

4
4
  • 4 basilicumblaadjes

Leg de tomatenblokjes erop. Scheur de basilicumblaadjes in drieën en garneer de bruschetta ermee.

serveertip:

Ook lekker als borrelhapje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.