Ro­de­kool­sa­la­de met ho­ning­dres­sing

Salade alleen in de zomer? Echt niet! Met groenten uit het seizoen kan het altijd.

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Salade alleen in de zomer? Echt niet! Met groenten uit het seizoen kan het altijd. 4 personen
3 49

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop in een ruime kom een dressing van de honing, het citroensap en naar smaak zout en peper. Schep de rode kool en de rozijnen erdoor en laat de dressing minimaal 2 uur in de kool trekken, zodat de kool zachter wordt.
  2. Schil de sinaasappels met een scherp mes tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het sap dat hierbij vrijkomt op in de schaal met rodekool. Meng de appel en de noten door de rodekool.

Tip:

Deze knapperige rauwe rode koolsalade smaakt heerlijk bij winters suddervlees.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 10 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Rodekoolsalade met honingdressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool­sa­la­de met ho­ning­dres­sing

1
1
  • 2 el vloeibare honing
  • 4 el citroensap

Klop in een ruime kom een dressing van de honing, het citroensap en naar smaak peper en eventueel zout.

2
2
  • 300 g gesneden rode kool
  • 4 el rozijnen

Schep de dunne reepjes rode kool en de rozijnen erdoor en laat de dressing minimaal 2 uur in de kool trekken, zodat de kool zachter wordt.

3
3
  • 2 handsinaasappels

Schil de sinaasappels met een scherp mes tot op het vruchtvlees.

4
4

Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het sap dat hierbij vrijkomt op in de schaal met rodekool. Meng de appel en noten door de rode kool.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.