Ro­de­kool­sa­la­de met si­naas­ap­pel

Dit heerlijk frisse gerecht bewijst maar weer eens dat je met rodekool alle kanten op kunt.

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Dit heerlijk frisse gerecht bewijst maar weer eens dat je met rodekool alle kanten op kunt. 4 personen
3 48

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vergiet

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Giet het warme water in een kom en laat de rozijnen 5 min. wellen. Snijd ondertussen de sjalotten in ringen. Doe met de rodewijnazijn in een schaal en laat 5 min. marineren.
  2. Rasp ondertussen de oranje schil van de schoongeboende sinaasappels. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  3. Doe de gesneden rodekool in een vergiet en schenk er kokend water over tot het net onder staat. Schep om en laat goed uitlekken. Laat ook de rozijnen uitlekken.
  4. Schep de rodekool om met de rozijnen, sjalot, het sinaasappelrasp en -vruchtvlees, de suiker, de tijmblaadjes en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat minimaal 30 min. staan voor het serveren.

combinatietip:

Lekker met een rundertartaartje of braadworst en aardappelpuree; het gerecht is dan niet meer vegetarisch en lactosevrij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 20 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Rodekoolsalade met sinaasappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool­sa­la­de met si­naas­ap­pel

1
1
  • 200 ml warm water
  • 50 g rozijnen
  • 3 sjalotten

Giet het warme water in een kom en laat de rozijnen 5 min. wellen. Snijd ondertussen de sjalotten in ringen.

2
2
  • 3 el rodewijnazijn

Doe met de rodewijnazijn in een schaal en laat 5 min. marineren.

3
3
  • 2 sinaasappels

Rasp ondertussen de oranje schil van de schoongeboende sinaasappels. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels.

4
4

Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Snijd het vruchtvlees in stukjes.

5
5
  • 600 g gesneden rodekool

Doe de gesneden rodekool in een vergiet en schenk er kokend water over tot het net onder staat. Schep om en laat goed uitlekken. Laat ook de rozijnen uitlekken.

6
6
  • 1 el suiker
  • ½ el tijm
  • 75 ml extra vierge olijfolie

Schep de rodekool om met de rozijnen, sjalot, het sinaasappelrasp en -vruchtvlees, de suiker, de tijmblaadjes en de extra vierge olijfolie.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat minimaal 30 min. staan voor het serveren.

combinatietip:

Lekker met een rundertartaartje of braadworst en aardappelpuree; het gerecht is dan niet meer vegetarisch en lactosevrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.