Sprui­ten met drui­ven

Bijzonder groentegerecht met fruit en noten.

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Bijzonder groentegerecht met fruit en noten. 4 personen
3 33

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spruiten in 8 min. beetgaar. Halveer ondertussen de druiven in de lengte. Hak de walnoten grof.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de spruiten 3 min. op hoog vuur. Zet het vuur middelhoog en voeg de honing toe. Bak nog 2 min.
  3. Meng de druiven en walnoten erdoor en serveer.

combinatietip:

Lekker bij hazenpeper.

bewaartip:

Je kunt de spruiten 1 dag van tevoren koken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Roerbak voor het serveren 5 min. en voeg dan de druiven en walnoten toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 15 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Spruiten met druiven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sprui­ten met drui­ven

1
1
  • 700 g geschoonde spruitjes
  • 150 g pitloze rode druiven
  • 50 g walnoten

Kook de spruiten in 8 min. beetgaar. Halveer ondertussen de druiven in de lengte. Hak de walnoten grof.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 2 el honing

Verhit de olie in een wok en roerbak de spruiten 3 min. op hoog vuur. Zet het vuur middelhoog en voeg de honing toe. Bak nog 2 min.

3
3

Meng de druiven en walnoten erdoor en serveer.

combinatietip:

Lekker bij hazenpeper.

bewaartip:

Je kunt de spruiten 1 dag van tevoren koken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Roerbak voor het serveren 5 min. en voeg dan de druiven en walnoten toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.