Kool­sa­la­de met ahorn­si­roop

Met witte kool maak je zo een smaakvolle, kruidige wintersalade.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Met witte kool maak je zo een smaakvolle, kruidige wintersalade. 4 personen
3 3

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en rooster de walnoten 2 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Laat de pan op het vuur. Rooster het karwijzaad 2 min. Schenk de azijn en ahornsiroop erbij en breng aan de kook. Voeg de kool toe en warm 3 min. mee. Neem de pan van het vuur en laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Schil de peren, halveer in de lengte, verwijder het klokhuis met een lepel en snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de blaadjes van de peterselie grof. Meng de kool met de peer en peterselie en bestrooi met de walnoten.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 15 mg
  • vezels 4 g
Tags

Koolsalade met ahornsiroop

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kool­sa­la­de met ahorn­si­roop

1
1
  • 50 g walnoten

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en rooster de walnoten 2 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Laat de pan op het vuur.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • 2 tl karwijzaad
  • 75 ml dragonazijn
  • 75 ml ahornsiroop
  • 300 g gesneden witte kool

Rooster het karwijzaad 2 min. Schenk de azijn en ahornsiroop erbij en breng aan de kook. Voeg de kool toe en warm 3 min. mee.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

3
3

Neem de pan van het vuur en laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

4
4
  • 2 eetrijpe peren
  • 10 g platte peterselie

Schil de peren, halveer in de lengte, verwijder het klokhuis met een lepel en snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de blaadjes van de peterselie grof.

5
5

Meng de kool met de peer en peterselie en bestrooi met de walnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.