Sch­nit­zel met zoe­te wit­lof

(92)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 92

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Marineer de schnitzels met de kruiden. Snijd de witlof in reepjes. Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan en bak de schnitzels in 8 minuten gaar. Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in plakjes.
  2. Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de boter in een wok of braadpan. Roerbak de lof 3 minuten. Bak daarna de appel 1 minuut mee. Voeg vervolgens de stroop toe en laat smelten.
  3. Breng de witlof op smaak met zout en peper. Serveer met de schnitzels en de aardappelpuree.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 06-07

Schnitzel met zoete witlof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sch­nit­zel met zoe­te wit­lof

1
1
  • 4 varkensschnitzels
  • 10 g varkensvleeskruiden
  • 700 g witlof

Marineer de schnitzels met de kruiden. Snijd de witlof in reepjes.

2
2
  • 25 g boter
  • 3 appels

Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de schnitzels in 8 minuten gaar. Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in plakjes.

3
3
  • 1 pakje aardappelpuree

Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 25 g boter
  • 3 el appelstroop

Verhit de boter in een wok of braadpan. Roerbak de lof 3 minuten. Bak daarna de appel 1 minuut mee. Voeg vervolgens de stroop toe en laat smelten.

5
5

Breng de witlof op smaak met zout en peper. Serveer met de schnitzels en de aardappelpuree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.