Ge­ma­ri­neer­de spek­lap­jes met bie­ten­pu­ree

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 2 personen
3 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bietjes in pan met scheutje water op laag vuur 5 min. verwarmen. Aardappelpuree volgens aanwijzing op verpakking bereiden. Bieslook in stukjes knippen, appel schillen en in blokjes snijden. Bietjes in vergiet laten uitlekken en terugdoen in pan. Warme puree en bieslook erdoor scheppen. Puree met deksel op pan warm houden. In ruime koekenpan boter verhitten en speklapjes in 2-3 min. per kant bruinbakken. Speklapjes uit pan nemen en op bord onder aluminiumfolie warm houden. In achtergebleven bakvet appel 2-3 min. al omscheppend bakken. Bietenpuree over borden verdelen en speklapjes met appel ernaast scheppen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 780 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 53 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.