To­ma­ten-pa­pri­kasoep met an­sjo­vis

(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht 4 personen
3 69

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. In soeppan 1 eetlepel olie verhitten. Paprika al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Tomatensap en visbouillontablet toevoegen en aan de kook brengen. Soep ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Intussen 16 olijven, ansjovisfilet en rest van olie met staafmixer pureren tot stevige tapenade. Soep met staafmixer glad pureren en op smaak brengen met cayennepeper. Bergje tapenade in midden van vier borden scheppen. Soep er voorzichtig langs schenken. Garneren met rest van olijven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 10-11

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.