Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Ui­entaart met an­sjo­vis

(23)waardeer
Een lekker frans recept. De lunch bevat de volgende ingrediënten: vis, uien, olijfolie, laurierblad, tijm, zout en versgemalen peper, knoflook, tomatenblokjes, suiker, pizzadeeg, zwarte olijven zonder pit, gedroogde oregano en ansjovisfilets Frans lunch 4 personen 290 kcal
3 23

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Voorbereiden

Uien pellen en verticaal halveren. Uien in schijfjes snijden. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. Uien met laurier, tijm, zout en peper in ca. 15 minuten zacht, maar niet bruin bakken; regelmatig omscheppen. Intussen knoflook pellen en fijnhakken. In steelpan 1 eetlepel olie verhitten. Knoflook heel kort bakken. Tomaten en suiker toevoegen. Op halfhoog vuur inkoken tot vrij dikke saus.

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bakplaat bekleden met bakpapier. Pizzadeeg op bakplaat leggen en randen iets omhoog duwen. Olijven in lengte halveren. Uien over deeg verdelen en gladstrijken; tijm en laurier verwijderen. Tomatensaus erover verdelen. Bestrooien met oregano. Ansjovisfilets in ruitpatroon erop leggen. Garneren met olijven. 1 Eetlepel olijfolie erover druppelen. Pissaladière in ca. 15 minuten gaar bakken.

Tip

Deze uientaart is ook lekker als snack voor 4 à 6 personen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 290 kcal
  • Eiwit 9 g
  • Vet 12 g
  • Koolhydraten 37 g
Tags