Ui­entaart met an­sjo­vis

(23)waardeer
Een lekker frans recept. De lunch bevat de volgende ingrediënten: vis, uien, olijfolie, laurierblad, tijm, zout en versgemalen peper, knoflook, tomatenblokjes, suiker, pizzadeeg, zwarte olijven zonder pit, gedroogde oregano en ansjovisfilets Frans lunch 4 personen 290 kcal
3 23

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Voorbereiden

Uien pellen en verticaal halveren. Uien in schijfjes snijden. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. Uien met laurier, tijm, zout en peper in ca. 15 minuten zacht, maar niet bruin bakken; regelmatig omscheppen. Intussen knoflook pellen en fijnhakken. In steelpan 1 eetlepel olie verhitten. Knoflook heel kort bakken. Tomaten en suiker toevoegen. Op halfhoog vuur inkoken tot vrij dikke saus.

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bakplaat bekleden met bakpapier. Pizzadeeg op bakplaat leggen en randen iets omhoog duwen. Olijven in lengte halveren. Uien over deeg verdelen en gladstrijken; tijm en laurier verwijderen. Tomatensaus erover verdelen. Bestrooien met oregano. Ansjovisfilets in ruitpatroon erop leggen. Garneren met olijven. 1 Eetlepel olijfolie erover druppelen. Pissaladière in ca. 15 minuten gaar bakken.

Tip

Deze uientaart is ook lekker als snack voor 4 à 6 personen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 290 kcal
  • Eiwit 9 g
  • Vet 12 g
  • Koolhydraten 37 g
Tags

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.