Ui­entaart met an­sjo­vis

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 23

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

  1. Uien pellen en verticaal halveren. Uien in schijfjes snijden. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. Uien met laurier, tijm, zout en peper in ca. 15 minuten zacht, maar niet bruin bakken; regelmatig omscheppen. Intussen knoflook pellen en fijnhakken. In steelpan 1 eetlepel olie verhitten. Knoflook heel kort bakken. Tomaten en suiker toevoegen. Op halfhoog vuur inkoken tot vrij dikke saus.
  2. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bakplaat bekleden met bakpapier. Pizzadeeg op bakplaat leggen en randen iets omhoog duwen. Olijven in lengte halveren. Uien over deeg verdelen en gladstrijken; tijm en laurier verwijderen. Tomatensaus erover verdelen. Bestrooien met oregano. Ansjovisfilets in ruitpatroon erop leggen. Garneren met olijven. 1 Eetlepel olijfolie erover druppelen. Pissaladière in ca. 15 minuten gaar bakken.

Tip:

Deze uientaart is ook lekker als snack voor 4 à 6 personen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.