Cock­tail met ge­ma­ri­neer­de to­ma­ten en zeef­ruit

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 75 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans voorgerecht 4 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailglazen

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Tomaten wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in kleine blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. Peper schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Van oregano 2 takjes fijnhakken, rest achterhouden voor garnering. Limoen uitpersen. Olijven in lengte halveren. In kom tomaten, ui, peper, oregano, limoensap, olijven, zeevruchten, tomatensap en olie door elkaar scheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Minimaal 1 uur afgedekt in koelkast zetten, zodat smaken zich goed kunnen vermengen.
  2. Tomaten-zeefruitcocktail in cocktailglazen scheppen en garneren met achtergehouden oregano. Serveren met tacoschelpen of tortillachips.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 4 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.