Ge­bak­ken wit­lof met cham­pig­nons en bal­sa­mi­coa­zijn

Move over ham en kaas! Vandaag roerbakken we witlof met champi's en tijm.

(79)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Move over ham en kaas! Vandaag roerbakken we witlof met champi's en tijm. 4 personen
3 79

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Haal de bladeren los, was en droog ze. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook, de champignons en de tijm toe en bak 3 min. mee. Voeg het witlof en de balsamicoazijn toe en roerbak nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken witlof met champignons en balsamicoazijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken wit­lof met cham­pig­nons en bal­sa­mi­coa­zijn

1
1
  • 4 stronken witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Haal de bladeren los, was en droog ze.

2
2
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 250 g champignons
  • 1 tl gedroogde tijm

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook, de champignons en de tijm toe en bak 3 min. mee.

4
4
  • 4 el balsamicoazijn

Voeg het witlof en de balsamicoazijn toe en roerbak nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.