Ge­bak­ken snij­bo­nen met bal­sa­mi­coa­zijn

Snijbonen krijgen extra veel smaak door ze te roerbakken met knoflook en balsamicoazijn.

(100)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Snijbonen krijgen extra veel smaak door ze te roerbakken met knoflook en balsamicoazijn. 4 personen
3 100

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de topjes van de snijbonen en snijd elke boon in 2 of 3 stukken. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes.
  2. Verhit de olie in een ruime koekenpan of hapjespan. Bak de bonen hierin aan, tot ze beginnen te kleuren. Draai het vuur laag en laat de bonen in de olie in 15 min. vrijwel gaar worden. Schep regelmatig om. Schep de knoflookplakjes door de bonen en laat nog 5 min. doorgaren.
  3. Blus af met balsamicoazijn en maal naar eigen smaak de peper en eventueel zeezout erboven.

Tip:

Combineer de gebakken snijbonen eens met plakjes serranoham. Erg lekker als voorgerecht of als hapje bij een glas wijn. Op kamertemperatuur serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken snijbonen met balsamicoazijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken snij­bo­nen met bal­sa­mi­coa­zijn

1
1
  • 400 g snijbonen
  • 2 tenen knoflook

Verwijder de topjes van de snijbonen en snijd elke boon in 2 of 3 stukken. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes.

2
2
  • 4 olijfolie

Verhit de olie in een ruime koekenpan of hapjespan. Bak de bonen hierin aan, tot ze beginnen te kleuren.

3
3

Draai het vuur laag en laat de bonen in de olie in 15 min. vrijwel gaar worden. Schep regelmatig om.

4
4

Schep de knoflookplakjes door de bonen en laat nog 5 min. doorgaren.

5
5
  • 1 el balsamicoazijn

Blus af met balsamicoazijn en maal naar eigen smaak de peper en eventueel zeezout erboven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.