Ge­bak­ken wit­lof met cham­pig­nons en dra­gon

Nootachtig en aards wokgerecht met kastanjechampignons en walnootolie.

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Nootachtig en aards wokgerecht met kastanjechampignons en walnootolie. 4 personen
3 60

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de onderkant van het witlof en verwijder de harde kern met een scherp mesje. Haal de blaadjes los.
  2. Snijd de champignons in vieren. Pers de citroen uit.
  3. Verhit de walnootolie in een wok en bak de witlofblaadjes op laag vuur in 10 min. goudbruin en zacht.
  4. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur in 5 min. bruin en gaar. Voeg het citroensap toe. Bestrooi met peper, zout en de dragon. Meng door het witlof en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 217 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken witlof met champignons en dragon

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken wit­lof met cham­pig­nons en dra­gon

1
1
  • 550 g witlof

Snijd de onderkant van het witlof en verwijder de harde kern met een scherp mesje. Haal de blaadjes los.

2
2
  • 250 g kastanjechampignons
  • ½ citroen

Snijd de champignons in vieren. Pers de citroen uit.

3
3
  • 1 el walnootolie

Verhit de walnootolie in een wok en bak de witlofblaadjes op laag vuur in 10 min. goudbruin en zacht.

4
4
  • 1 el walnootolie

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur in 5 min. bruin en gaar.

5
5
  • 2 tl gedroogde dragon

Voeg het citroensap toe. Bestrooi met peper, zout en de dragon. Meng door het witlof en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.