Ge­bak­ken wit­lof met bal­sa­mi­co en pijn­boom­pit­ten

Witlof uit de wok met azijn en rietsuiker. Het resultaat is een lekker zoetzuur groentegerecht.

(117)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Witlof uit de wok met azijn en rietsuiker. Het resultaat is een lekker zoetzuur groentegerecht. 4 personen
3 117

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Snijd 1 cm van de onderkant van het witlof en haal de blaadjes los.
  2. Verhit de boter in een wok en voeg de suiker toe. Voeg het witlof toe als de suiker is gesmolten en roerbak 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de druiven en azijn toe en verwarm nog 1 min. Doe in een schaal en bestrooi met de pijnboompitten.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 7 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken wit­lof met bal­sa­mi­co en pijn­boom­pit­ten

1
1
  • 50 g pijnboompitten
  • 5 stronken witlof

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Snijd 1 cm van de onderkant van het witlof en haal de blaadjes los.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • 20 g boter
  • 2 tl rietsuiker

Verhit de boter in een wok en voeg de suiker toe. Voeg het witlof toe als de suiker is gesmolten en roerbak 3 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 200 g pitloze rode druiven
  • 2 el balsamicoazijn

Voeg de druiven en azijn toe en verwarm nog 1 min. Doe in een schaal en bestrooi met de pijnboompitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.