Zoe­te kip en peul­tjes uit de wok

Sojasaus, basterdsuiker en knoflook geven dit gerecht zijn oosterse smaak.

(490)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Sojasaus, basterdsuiker en knoflook geven dit gerecht zijn oosterse smaak. 4 personen
3 490

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Maak de peultjes schoon. Snijd de kool in reepjes. Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi met peper en zout.
  2. Verhit de olie in een wok en bak de kip in 3 min. bruin. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Schep de kip uit de wok en houd warm onder aluminiumfolie. Bak de ui 1 min. in het achtergebleven bakvet in de wok. Voeg de peultjes, sojasaus en suiker toe en roerbak 4 min. tot de peultjes beetgaar zijn.
  3. Schep de kip en koolreepjes erdoor en roerbak nog 2 min. Verdeel de zoete kip over de borden. Serveer met de rijst.

bereidingstip:

Maak met de rest van de Chinese kool de volgende dag een salade met ananas en sladressing yoghurt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 830 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Zoete kip en peultjes uit de wok

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te kip en peul­tjes uit de wok

1
1
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2
2
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g peultjes

Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Maak de peultjes schoon.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • ½ Chinese kool

Snijd de kool in reepjes.

Kool snijden

Instructievideo

01:26 min.

4
4
  • 400 g kipfilet

Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi met peper en zout.

5
5
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een wok en bak de kip in 3 min. bruin. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

6
6

Schep de kip uit de wok en houd warm onder aluminiumfolie.

7
7

Bak de ui 1 min. in het achtergebleven bakvet in de wok.

8
8
  • 3 el sojasaus
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker

Voeg de peultjes, sojasaus en suiker toe en roerbak 4 min. tot de peultjes beetgaar zijn.

9
9

Schep de kip en koolreepjes erdoor en roerbak nog 2 min.

10
10

Verdeel de zoete kip over de borden. Serveer met de rijst.

bereidingstip:

Maak met de rest van de Chinese kool de volgende dag een salade met ananas en sladressing yoghurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.