Kip­sa­té met kool­sa­la­de

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 51

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipfilets in de lengte in repen van 1/2 cm dikte, rijg ze per stuk aan een satéstokje. Roer 1 eetlepel olie door 75 ml woksaus en bestrijk de kipsateetjes hiermee dik.
  2. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal 4 mooie grote Chinese koolbladeren los, snijd de rest in smalle repen. Snijd de banaan in plakjes. Klop een dressing van 2 eetlepels koude satésaus, 2 eetlepels woksaus en net zo veel water. Meng gesneden kool, komkommer en banaan met de dressing.
  3. Verhit een tafelgrill of ovengrill voor. Rooster de kipsateetjes aan beide kanten 4 minuten of tot het vlees gaar is. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg op elk bord een koolblad en schep de salade hierin. Schep er wat rijst bij en leg op elk bord 2-3 sateetjes. Schep er naar smaak satésaus over.

Tip:

Een restje satésaus is een heerlijke dipsaus voor allerlei rauwe groentereepjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 88 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 18-19

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.