'Leeu­wen­kop­pen' van ge­hakt en kool

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht 4 personen
3 30

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de gember zo fijn mogelijk. Meng met het gehakt, ei, de knoflook, 2 el sojasaus en peper en zout naar smaak. Vorm met natte handen 4 ballen. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de ballen in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  3. Houd 4 mooie koolbladeren achter en snijd de rest in dunne reepjes. Verhit de rest van de olie en roerbak de koolreepjes 3 min. Breng op smaak met de rest van de sojasaus en peper. Serveer de gehaktballen ('leeuwenkoppen') in de achtergehouden koolbladeren met de rijst en de geroerbakte kool. Lekker met in reepjes gesneden bosui.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.