Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Wor­tel­taart met ba­naan

(874)waardeer
Een lekker recept. Het hapje bevat de volgende ingrediënten: eieren, lichtbruine basterdsuiker, zonnebloemolie, zelfrijzend bakmeel, gemalen kaneel, bakpoeder, winterpeen, bananen, walnoten, boter, poedersuiker en roomkaas hapje 12 stuks 465 kcal
4 874

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm), ingevet

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Klop met een mixer de eieren, suiker en een mespunt zout tot een schuimige crème. Zet de mixer op de laagste stand en meng de olie erdoor. 2. Zeef het bakmeel, de kaneel en het bakpoeder boven het eimengsel en meng met een houten lepel voorzichtig door elkaar. Voeg de peen, banaan en walnoten toe. Doe het mengsel in de springvorm. Bak ca. 90 min. in de oven en laat helemaal afkoelen. 3. Meng met een vork de boter, poedersuiker en roomkaas in een kom tot glazuur. Verdeel de glazuur met de bolle kant van een lepel over de worteltaart.

video

Wor­tel­taart met ba­naan

Receptvideo - 03:29 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • Energie 465 kcal
  • Eiwit 6 g
  • Vet 25 g
  • Koolhydraten 53 g
Tags