Wor­tel­taart met ba­naan

Wortel en banaan maken deze kruidige taart met kaneel lekker zoet.

  • gebak
  • 12 stuks
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. oventijd
(1.033)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Wortel en banaan maken deze kruidige taart met kaneel lekker zoet. 12 stuks
4 1033

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen
Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm)
  • mixer

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet een springvorm in met wat boter.
  2. Klop met een mixer de eieren, suiker en het zout tot een schuimige crème. Zet de mixer op de laagste stand en meng de olie erdoor. Zeef het bakmeel, de kaneel en het bakpoeder boven het eimengsel en meng met een houten lepel voorzichtig door elkaar.
  3. Rasp de peen, prak de bananen fijn. Hak de walnoten fijn. Voeg de peen, banaan en de walnoten toe aan het mengsel. Doe het in de springvorm. Bak ca. 90 min. in de oven en laat helemaal afkoelen in de vorm. Verwijder dan de springvorm.
  4. Meng met een vork de boter, poedersuiker en roomkaas in een kom tot glazuur. Verdeel het glazuur met de bolle kant van een lepel over de worteltaart.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Worteltaart met banaan

terug naar recept

Wor­tel­taart met ba­naan

1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2
  • 2 g boter

Vet een springvorm in met wat boter.

3
  • 4 eieren
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 mespunt zout

Klop met een mixer de eieren, suiker en het zout tot een dikke, schuimige crème.

4
  • 200 ml zonnebloemolie

Zet de mixer op de laagste stand en meng de olie erdoor.

5
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 8 g bakpoeder

Zeef het bakmeel, de kaneel en het bakpoeder boven het eimengsel en meng met een houten lepel voorzichtig door elkaar.

6
  • 300 g winterpeen
  • 2 bananen

Rasp de peen, prak de bananen fijn.

7
  • 60 g walnoten

Hak de walnoten fijn.

8

Voeg de peen, banaan en de walnoten toe aan het mengsel.

9

Doe het in de springvorm. Bak ca. 90 min. in de oven en laat helemaal afkoelen in de vorm. Verwijder dan de springvorm.

10
  • 25 g boter
  • 200 g poedersuiker
  • 3 el roomkaas

Meng met een vork de boter, poedersuiker en roomkaas in een kom tot glazuur.

11

Verdeel het glazuur met de bolle kant van een lepel over de worteltaart.

12

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.