Ba­naan-ho­ning­muf­fins

Muffins waar je mee mag ontbijten. Beter krijg je ze toch niet?

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 205 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(168)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Muffins waar je mee mag ontbijten. Beter krijg je ze toch niet? 12 stuks
3 168

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Hak de walnoten in stukjes. Pureer de bananen met een staafmixer of een vork. Smelt de boter. Roer vervolgens de honing en gesmolten boter door de banaanpuree. Klop de eieren los en meng deze met de banaanpuree. Roer vervolgens de melk door het banaanmengsel. Zeef boven een kom het bakmeel met het bakpoeder en de kardemom. Schep het banaanmengsel door het bakmeel (paar klontjes is geen bezwaar). Vet de muffinvorm in. Verdeel het mengsel over de muffinholtes. Bestrooi de stukjes walnoot.
  3. Zet de muffinvorm op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 25 min. gaar. Laat de muffins 5 min. in de vorm afkoelen. Haal ze vervolgens uit de vormpjes en laat ze verder op het rooster afkoelen.

bewaartip:

Muffins kunnen niet lang bewaard worden, maak ze het liefst dezelfde ochtend. Wikkel, indien je ze langer van tevoren bereid, de afgekoelde muffins strak in vershoudfolie en bewaar ze op een koele plek of in de koelkast. Vet de holtes van de vorm in of bekleed ze met papieren cakevormpjes.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 165 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Banaan-honingmuffins

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­naan-ho­ning­muf­fins

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 6 walnoten
  • 2 bananen
  • 50 g roomboter
  • 150 ml vloeibare honing

Hak de walnoten in stukjes. Pureer de bananen met staafmixer of vork. Smelt de boter. Roer vervolgens de honing en gesmolten boter door de banaanpuree.

3
3
  • 2 eieren
  • 150 ml volle melk

Klop de eieren los en meng deze met de banaanpuree. Roer vervolgens de melk door het banaanmengsel.

4
4
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl gemalen kardemom

Zeef boven een kom het bakmeel met het bakpoeder en de kardemom. Schep het banaanmengsel door het bakmeel (paar klontjes is geen bezwaar).

5
5

Vet de muffinvorm in. Verdeel het mengsel over de muffinholtes. Bestrooi met de stukjes walnoot.

6
6

Zet de muffinvorm op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 25 min. gaar.

7
7

Laat de muffins 5 min. in de vorm afkoelen. Haal ze vervolgens uit de vormpjes en laat ze verder op het rooster afkoelen.

bewaartip:

Muffins kunnen niet lang bewaard worden, maak ze het liefst dezelfde ochtend. Wikkel, indien je ze langer van tevoren bereid, de afgekoelde muffins strak in vershoudfolie en bewaar ze op een koele plek of in de koelkast. Vet de holtes van de vorm in of bekleed ze met papieren cakevormpjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.