Om­ge­keer­de ba­na­nen­taart

Je bakt 'm andersom, zodat het korstje lekker krokant wordt. Met kardemom en pecannoten

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 372 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(202)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht Je bakt 'm andersom, zodat het korstje lekker krokant wordt. Met kardemom en pecannoten 8 personen
3 202

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakvorm (20 x 20 cm)
  • mixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Vet een bakvorm in met wat boter. Doe 30 g boter en 50 g suiker in een steelpan en laat op laag vuur smelten. Draai het vuur hoog en laat 1 min. koken. Hak ondertussen de pecannoten grof. Schenk de karamel in de ovenschaal. Pel de bananen en halveer in de lengte. Leg de helften met het snijvlak in de karamel.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de rest van de boter en suiker in een mengkom en klop met een mixer in 5 min. tot een lichte crème. Klop de eieren erdoor. Zeef het bakmeel met de kardemom boven de kom en schep alles door elkaar. Voeg al roerend de melk toe. Doe de pecannoten erbij. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bananen.
  3. Zet de taart ca. 30 min. in de oven. Hij is gaar als een satéprikker die je erin prikt, er schoon en droog uit komt.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 372 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 114 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Omgekeerde bananentaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Om­ge­keer­de ba­na­nen­taart

1
1
  • 2 g boter

Vet een bakvorm in met wat boter.

2
2
  • 30 g boter
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker

Doe 30 g boter en 50 g suiker in een steelpan en laat op laag vuur smelten. Draai het vuur hoog en laat 1 min. koken.

3
3
  • 50 g pecannoten

Hak ondertussen de pecannoten grof.

4
4

Schenk de karamel in de bakvorm.

5
5
  • 4 bananen

Pel de bananen en halveer in de lengte. Leg de helften met het snijvlak in de karamel.

6
6

Verwarm de oven voor op 180 °C.

7
7
  • 70 g boter
  • 150 g lichtbruine basterdsuiker

Doe de rest van de boter en suiker in een mengkom en klop met een mixer in 5 min. tot een lichte crème.

8
8
  • 1 tl kardemom
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren

Klop de eieren erdoor. Zeef het bakmeel met de kardemom boven de kom en schep alles door elkaar.

9
9
  • 50 ml melk

Voeg al roerend de melk toe. Doe de pecannoten erbij. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bananen.

10
10

Zet de taart ca. 30 min. in de oven. Hij is gaar als een satéprikker die je erin prikt, er schoon en droog uit komt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.